Grillezett gomba. Hogyan kell a gombát grillezni? - grillezés - NoSalty - Mit hogyan?

grillezett gomba

Ezek is érdekelhetnek

Grillezett gomba [ grillezett gomba ] Hogyan kell gombát grillezni? A grillezett gomba egy nagyon finom és tápláló étel, kitűnően párosítható húsokkal, illetve egyéb zöldségekkel.

grillezett gomba

Egyaránt grillezhetőek a kisméretű, és a nagykalapú gombák is, csupán az elkészítési módjuk tér el kissé. Grillezésre fel!

grillezett gomba

Páclé készítése: keverj össze egy kis olívaolajat sóval, borssal és zöldfűszerekkel pl. De zöldfűszerek nélkül is nagyon finomak.

A grillezéshez tanácsos a nagy méretű, nyílott kalapú grillgombákat vagy ujjnyi vastagra szeletelt úgynevezett steak gombákat választani. Ezek a grillen a húshoz hasonlóan viselkednek, gyorsan átsülnek és a rövid sütési időnek köszönhetően kellemesen ízletesen szaftosak maradnak.

A nagykalapú gombákat meg is lehet tölteni, ilyenkor csak a tönköt kell eltávolítani előtte. Kis és közepes gombák grillezése: egyszerű elkészítés: a gombákat a páclében forgasd meg, majd grillezhetőek is továbbfejlesztett változat: nyársra felhúzva társítható hagymával, cukkinivel, paradicsommal, paprikával.

grillezett gomba

Grillezés közben locsolgasd a páclével. Nagykalapú gombák pl. A töltelék állhat apró kockára vágott zöldségekből, gombatönkből, zöldfűszerekből, olívaolajból, tojásból, bacon-ből, mindezt sózva, borsozva.

Grillezett töltött gomba - Nosalty

A tölteléket a gombafejekbe kanalazva addig grillezd, míg jól össze nem sülnek az alapanyagok. Ilyenkor a gombakalapokat grillezés után töltsd meg az előkészített töltelékekkel. Salátákban, pirítóson vagy önmagukban is fogyaszthatók.

grillezett gomba

A grillezett gombát ledarálva gombafasírt is készíthető.

Fontos információk