Facebook vírus. „Ha stílus van, minden van!” A Bihari Ádám-jelenség

Egy ismerősöd videót küld rólad Facebookon? Ne dőlj be ennek, vírus!

mik a módszerek a nemi szemölcsök eltávolítására

Új vírus terjed a Facebookon! Magyar felhasználók a célkeresztben Az elmúlt napokban augusztusában több forrásból is megkaptuk a Facebook legújabb kártevőjét, ami mindenkinek névre szóló videót ígér — végtelenül ügyetlen, mégis hihetetlenül hatékony megvalósításban.

Nagyon amatőr, mégis rengetegen bedőlnek A kártevő, ebben az esetben adware reklámvírus első lépésként Chrome-bővítmény formájában települ be facebook vírus áldozat böngészőjébe, majd annak nevében üzeneteket kezd terjeszteni minden Facebook-ismerőse számára.

A csel kedvéért az ismerősöket külön meg is nevezi, annak függvényében, hogy milyen elrendezésben kerül megjelenítésre facebook vírus nevük. A malware a magyar felhasználókat már ha jól van beállítva a profiljuk jellemzően a facebook vírus szólítja meg, feltételezhetően azért, mert más nemzetek a keresztnevet helyezik a névben az első helyre. A szétküldött üzenetek tehát mindig a névvel és a Video kifejezéssel kezdődnek, majd egy emoji után következik a link, ami egy Google Drive fiókban tárolt PDF dokumentumra irányít.

Ez, bár első ránézésre videónak tűnik, valójában egy mezei PDF dokumentum, amiben szöveg helyett egy kép és egy lejátszógomb került elhelyezésre, linkelve a fertőző és reklámokat megjelenítő oldalakra.

vágja le a papillómát, mit tegyen

Szerencsére a kártevő ellen könnyedén védekezhetünk a fejlettebb, valós időben futó antivírus szoftverekkelvalamint a váratlan üzenetekkel facebook vírus levekkel szembeni bizalmatlansággal.

A fent bemutatott adware kizárólag akkor fertőz, ha rákattintunk a linkre és végigkattintgatjuk a feldobott oldalakat és engedélykéréseket. Egy közismert, kibervédelmi megoldásokat gyártó vállalat magyarországi képviseletének vezetője is áldozatul esett, aminek következtében a böngészője és a Facebook-profilja a malware terjesztésébe kezdett. Az adware elterjesztésével a kártevő készítői hatalmas összegeket tehetnek zsebre, a reklámmegjelenítésen és az hpv impfung módon auffrischung befolyó pénz megszerzésén túl egyéb célról egyelőre nincs tudomásunk.

szemölcsök a nyakon mi ez

Megjegyzés: A Google Chrome Beállítások Bővítmények lapján nézzük át a telepített bővítmények listáját, ugyanis elképzelhető, hogy olyan dologra bukkanunk, amit nem mi telepítettünk. A cikk másodközlése kizárólag kattintható forrásmegjelöléssel engedélyezett! Ne maradjon le a legújabb kiberbiztonsági hírekről, fejlesztésekről, facebook vírus eredményekről és fenyegetési riasztásokról!

oltás papilloma vírus lombardia

Fontos információk